Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз да попитам и нещо друго.
    Понеже виждам, че много коли във форума са си сменили собственика, то има ли такъв нов собственик, който е купил 159-ка от колега от форума и буквално нищо да не е сменил след това, и да няма какво да се смени?
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Доста добър въпрос според мен. Сякаш варианта "качваш се и караш" не съществува с пълна сила, дори и за коли от форума. По скоро е важно нещата които са за ремонт да садреболии, а неколата да е някой съживен италянски труп, докаран за продан.
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Аз да попитам и нещо друго.
        Понеже виждам, че много коли във форума са си сменили собственика, то има ли такъв нов собственик, който е купил 159-ка от колега от форума и буквално нищо да не е сменил след това, и да няма какво да се смени?
        те такова животно няма. дори нова кола купена от завода не ти го гарантира това "качваш се и караш". Статистиката сочи че 10% от новите коли влизат в сервиз в първите 6м. Обикновено за дреболии, но пак не всичко е перфектно
        Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

• В отговор на колегата BO:
          Аз мога да каже, че се доближавам до описаният от теб случай.
          От както съм купил колата, съм сменял консумативи - масла, и филтри, ремъци и ролки, един термостат и един маркуч на климатроника и зимни гуми - това за 30 хил. пробег при мен, колата е на реални 170 хил. км.
          Буквално нищо, няма как да не се смени - дори нова кола от магазина да вземеш, пак гуми и консумативи ще купуваш....
          Last edited by sasho_n2; d.m.y г., 11:01.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
          ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Ами Смоки, аз лично ТИ-ка 2.4 4х4 в БГ с ТОЧНО тези екстри, която има тази сниманата от мен - не знам да се е продавала, камо ли на цени под 8к евра Единствения близък аналог е тази на Русия, а цената като се продаваше беше 25к. Другата, която евентуално би си струвало да купи човек е тази на Ванката, но пък тя не е 4х4, така че пак сравнението е некоректно

Оная крадената, без документи ТИ-ка да я коментираме ли? Само тя е под 8к евракис
            Моята е много подобна - външно е същата, само дето е автомат, но нямам третата зона за климата и ел регулирането на седалките и голямата навигация - имам само малката. Тая от снимките е яко наблъскана с екстри - с толкова не съм виждал досега.

Моята легна лятото-есента на 15тина хилки след всички интервенции и обслужвания.
            НО - не я продавам Като излезе Джулия и ако ми допадне и се появят 2-3 годишни екземпляри - тогава най рано Значи - поне 4 години още ще си я каркам и ще го правя както Русия казва " с усмивка на лицето "
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Ето още малко снимки на 159 SW 2.4 Q4 ТИ-ката, спомената малко по-горе с всичките възможни екстри без шибидах. Купена е от частно лице в Германия. Цената няма да я коментирам, но е мноооооооого по-ниска от всяко едно ТИ, продаващо се в БГ

Колата е в натурално състояние, както е купена от Германия. Докарана е на собствен ход от сегашния собственик. Не е чистена, пастирана, пудрена, с намазан салон итн....

Влезе в бокса за обслужване, премахване на егр,дпф,клапи + ремап

Така, че наистина ще излезе, че най-добре да идеш сам да си харесаш колата и да си я докараш, вместо чичо Гошо-Разбирачев да ти я докарва

Хмм този колега не си играе , директно на ремап .. иначе тази 9-ка е много много арна ...
              Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Хахах без да се засягат собствениците на 159 2.4 4х4, но в стоков вид вървежа на тази кола хич не отговаря на външността Много е тежка с 19ки големи гуми и това 4х4 спъва яко. Ноо пък спира много добре и седи на пътя като залепена!!

Такава като твоята 156 със 175коньовия мотор чипната според моето лично мнение и усещане е по-бърза от гореспоменатата 159 също чипната.
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Хахах без да се засягат собствениците на 159 2.4 4х4, но в стоков вид вървежа на тази кола хич не отговаря на външността Много е тежка с 19ки големи гуми и това 4х4 спъва яко. Ноо пък спира много добре и седи на пътя като залепена!!

Такава като твоята 156 със 175коньовия мотор чипната според моето лично мнение и усещане е по-бърза от гореспоменатата 159 също чипната.
                  Това го потвърждавам от първа ръка. Предишната беше 156 - 175коня и като взех 59-ката и ми идеше да се гръмна. След ремапа вече е доста по-добре но пак е тромава в сравнение със 175коньовата 156-ца
                  Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                  ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                  ex Alfa 156 1,9 JTD
                  ex Alfa 75 1,8

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                    Това го потвърждавам от първа ръка. Предишната беше 156 - 175коня и като взех 59-ката и ми идеше да се гръмна. След ремапа вече е доста по-добре но пак е тромава в сравнение със 175коньовата 156-ца
                    Аз също потвърждавам 156 20в е по-бърза от 159 20в 4х4,но само направо.
                    145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                    159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                    159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Първоначално публикувано от Митко145 Покажи съобщение
                      Аз също потвърждавам 156 20в е по-бърза от 159 20в 4х4,но само направо.
                      Не съм се гонил с 2.4 на 9-ката но са ми са се заяждали с 1.9 мотора и нещата приключиха много бързо . За завоите 156 въобще не е от неустойчивите , само трябва да имаш топки и гуми
                      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                        Моята е много подобна - външно е същата, само дето е автомат, но нямам третата зона за климата и ел регулирането на седалките и голямата навигация - имам само малката. Тая от снимките е яко наблъскана с екстри - с толкова не съм виждал досега.

Моята легна лятото-есента на 15тина хилки след всички интервенции и обслужвания.
                        НО - не я продавам Като излезе Джулия и ако ми допадне и се появят 2-3 годишни екземпляри - тогава най рано Значи - поне 4 години още ще си я каркам и ще го правя както Русия казва " с усмивка на лицето "
                        Малката навигация пробвал ли си я?Аз още не съм.

---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:01 ----------

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                        Не съм се гонил с 2.4 на 9-ката но са ми са се заяждали с 1.9 мотора и нещата приключиха много бързо . За завоите 156 въобще не е от неустойчивите , само трябва да имаш топки и гуми
                        Аз ти казвам за отсечка с много завои(планински път).
                        145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                        159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                        159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                          В отговор на колегата BO:
                          Аз мога да каже, че се доближавам до описаният от теб случай.
                          От както съм купил колата, съм сменял консумативи - масла, и филтри, ремъци и ролки, един термостат и един маркуч на климатроника и зимни гуми - това за 30 хил. пробег при мен, колата е на реални 170 хил. км.
                          Буквално нищо, няма как да не се смени - дори нова кола от магазина да вземеш, пак гуми и консумативи ще купуваш....
                          Аз питам за буквално - качваш се и караш.
                          Ако някой ти е дал кола за ремъци и ролки, то поне можеше и гуми да ти даде. Ако пък няма гуми, то той е продал колата при каране под един сезон, което пък отхвърля необходимостта от смаяна на ролки и ремъци, защото би трябвало вече това да е сменил...

Изключвам от въпроса ми консумативите при изминати километри - филтри и масло... хайде и гумите, че и те са си 100% консуматив.
                          Термостата, ремъците с ролките и маркуча след колко километра след покупката си ги сменил?

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                          По-скоро просто не трябва да имаш мозък и инстинкт за самосъхранение. Колкото повече от тия две екстри имаш, толкова по-напред ще си в случая.
                          Last edited by BO; d.m.y г., 14:56.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Аз питам за буквално - качваш се и караш.
                            Ако някой ти е дал кола за ремъци и ролки, то поне можеше и гуми да ти даде. Ако пък няма гуми, то той е продал колата при каране под един сезон, което пък отхвърля необходимостта от смаяна на ролки и ремъци, защото би трябвало вече това да е сменил...

Изключвам от въпроса ми консумативите при изминати километри - филтри и масло... хайде и гумите, че и те са си 100% консуматив.
                            Термостата, ремъците с ролките и маркуча след колко километра след покупката си ги сменил?

По-скоро просто не трябва да имаш мозък и инстинкт за самосъхранение. Колкото повече от тия две екстри имаш, толкова по-напред ще си в случая.
                            A ако евентуално съм и навъртял 60 и кусур хиляди преди да му я продам ??? А ако хората дето са ми направили първоначалното обслужване и всички процедури са тук м/у нас и и имат цялата история на колата ? А ако термостатът и маркучът са си оригиналните от завода ?

Ти изобщо имаш ли някакви съвети да даваш относно покупка на този модел или само требва да драскаш ?
                            Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня

Comment

• Ремъци с ролки, филтри и масла, продавача си беше купил и беше готов той да смени, но просто се разбрахме аз да си свърша тази работа. Термостата
                              смених след около 20 хил. км при мен ( както и маркуча). Човека си ми даде летни гуми комплект и си карах цял сезон с тях, като купих само зимни.
                              Абе с две думи, съвпадам напълно с твоето описание
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                              ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Някой да знае нещо за тази 159 в Бургас ?
                                http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...4&slink=8y1mkv
                                Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
                                Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

Working...
                                X